7 C
Athens
February 28, 2020
Image default
BUSINESS

Medicon Hellas: Συγκρατημένη αισιοδοξία για το 2020

Κλίμα συγκρατημένης αισιοδοξίας επικρατεί στο στρατόπεδο της Medicon Hellas, καθώς παρά τις έντονες δυσκολίες της εγχώριας αγοράς, η εισηγμένη έχει ρυθμίσει πλήρως τις τραπεζικές της υποχρεώσεις, σημειώνει σημαντική καθαρή κερδοφορία και σχεδιάζει την ανάπτυξή της δίνοντας έμφαση στους τομείς της έρευνας και των εξαγωγών.

Η Medicon Hellas αποτελούσε «παραδοσιακά»κερδοφόρο εταιρεία στον κλάδο των διαγνωστικών προϊόντων υγείας, η οποία ωστόσο υπέστη βαρύτατες απώλειες από την επιβολή του PSI στα ομόλογα που είχε λάβει δια νόμου από το Ελληνικό Δημόσιο. Ωστόσο, το 2019 η εισηγμένη εταιρεία ολοκλήρωσε τη ρύθμιση των υποχρεώσεών της με το σύνολο των πιστωτριών τραπεζών και οι μετοχές της στο ΧΑ επανήλθαν από την «επιτήρηση» στο καθεστώς της κανονικής διαπραγμάτευσης.

Ο περυσινός κύκλος εργασιών εκτιμάται ότι κινήθηκε οριακά χαμηλότερα από τον αντίστοιχο του 2018, κάτι που είχε διαφανεί κατά το πρώτο μισό της χρονιάς (πωλήσεις εξαμήνου 6,63 έναντι 6,71 εκατ. και προ φόρων κέρδη 780 χιλ. έναντι 2,88 εκατ. ευρώ, όπου όμως το 2018 υπήρξαν έκτακτα κέρδη ύψους 1,8 εκατ. ευρώ).

Σύμφωνα με κύκλους προσκείμενους στην εταιρεία, «η αγορά παρουσίασε κατά την τελευταία διετία στοιχεία στασιμότητας, μετά από μια έντονα πτωτική τροχιά που είχε προηγηθεί. Ο ανταγωνισμός είναι οξύς και συχνά οι περίοδοι αποπληρωμής των νοσοκομείων σημαντικοί. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι τα σχετικά κρατικά κονδύλια που διατίθενται δεν μπορούν να πέσουν σε ακόμη πιο χαμηλά επίπεδα, μετά τη δραματική υποχώρηση που έχουν σημειώσει κατά την περίοδο της κρίσης. Εμείς πάντως επιμένουμε να δίνουμε έμφαση στην έρευνα και να παράγουμε ελληνικά προϊόντα υψηλής ποιότητας. Όχι μόνο δεν θα περικόψουμε τις σχετικές δαπάνες, αλλά θα τις αυξήσουμε γιατί είναι ο μόνος τρόπος να παράγουμε προϊόντα υψηλής τεχνολογία και προστιθέμενης αξίας».

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι βασικότεροι στόχοι της Medicon Hellas επικεντρώνονται στην:

Αύξηση των εξαγωγών, οι οποίες σήμερα αποτελούν το 9% των συνολικών πωλήσεων. Πέρυσι διευρύνθηκαν κατά περίπου 10% και επιδίωξη είναι η ετήσια άνοδός τους με διψήφιο ποσοστό κατά τα επόμενα χρόνια.

• Δημιουργία περισσότερων διαγνωστικών εργαστηρίων (δύο ή τριών νέων κάθε χρόνο).

• Επέκταση σε προϊόντα μεγαλύτερης εξειδίκευσης, κίνηση που έχει ξεκινήσει και ήδη έχει αρχίσει να αποδίδει.

• Στη μείωση του κόστους, μέσα και από τη χρήση της έρευνας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η παραγωγή αντισωμάτων που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή των αντιδραστηρίων, με αποτέλεσμα να μειώνεται σημαντικά το κόστος των πωλούμενων προϊόντων της εταιρείας.

Related posts

Συγκροτήθηκε σε σώμα το Διοικητικό Συμβούλιο της Σελόντα

money

SIPCAM Hellas: Αποκλειστικός διανομέας των σπόρων της GREENCO στη Νότια Ευρώπη

money

Νέα εφαρμογή i-bank Mobile Banking από την Εθνική

money

MLS: Ολοκληρώθηκε η περίοδος κάλυψης εταιρικού ομολόγου

money

ΕΡΓΟΣΕ: Προμήθεια εξοπλισμού για την ηλεκτροκίνηση

money

Κόουπ (ΟΠΑΠ): Θετικό ξεκίνημα το 2019 με ισχυρές επιδόσεις

money