EUROPE

Τα Ταμεία Συνοχής μπορούν να εμποδίσουν μια Ευρώπη πολλών ταχυτήτων

image

Η διασυνοριακή και διαπεριφερειακή συνεργασία όσον αφορά τις δαπάνες για τη συνοχή, καθώς και την έρευνα και την ανάπτυξη εξακολουθεί να είναι περιορισμένη. Εντούτοις, είναι άκρως αναγκαία, για να αποφευχθεί μια Ευρώπη πολλών ταχυτήτων, γράφει ο Lambert van Nistelrooij. Για την αξιοποίηση των ευκαιριών ανάπτυξης της Ευρώπης, ο Ολλανδός ευρωβουλευτή...

Read more...

ΚΑΠ: συμπληρωματικότητα στη χρηματοδότηση της αγροτικής ανάπτυξης της ΕΕ

image

 

 

 

Το infographic αποτελεί μέρος του special report Η προστιθέμενη αξία των ευρωπαϊκών συστημάτων διασφάλισης ποιότητας .

Αποποίηση ευθυνών: Το έργο αυτό χρηματοδοτήθηκε με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η δημοσίευση αυτή αντικατοπτρίζει μόνο τις απόψεις του δημιουργού και η Επιτροπή δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνη για οποιαδήποτε χρήση τω...

Read more...

Κομβικής σημασίας για την ΕΕ το ζήτημα της διαφάνειας

image

Η εικόνα των μη εκλεγέντων γραφειοκρατών που συνάπτουν μυστικές συμφωνίες στην ΕΕ έχει αποκτήσει αυξημένο ενδιάφερον τα τελευταία χρόνια, επηρεάζοντας ευρύτερα το ζήτημα της διαφάνειας στην ΕΕ.

«Τα θεσμικά όργανα της ΕΕ είναι συχνά πολύ πιο διαφανή από τα αντίστοιχα σε πολλά κράτη μέλη της ΕΕ, υπό την έννοια του ανοίγματος των διαδικασιών και των δι...

Read more...

Ικανοποίηση Χόγκαν για τις αγροτικές ευρυζωνικές υποδομές στην Ελλάδα

image

Την ικανοποίησή του για την ανάπτυξη των ευρυζωνικών υποδομών στις αγροτικές περιοχές από την ελληνική κυβέρνηση εξέφρασε ο Επίτροπος της ΕΕ για τη Γεωργία, Phil Hogan, υποστηρίζοντας ότι θα βοηθήσει τους αγρότες να αυξήσουν την παραγωγή.

Μιλώντας στο περιθώριο των European Broadband Awards στις 20 Νοεμβρίου, ο κ. Hogan δήλωσε στη EURACTIV ότι «η Ελ...

Read more...

Τουσκ: Κανονικά η Σύνοδος κορυφής για το μέλλον της Ευρωζώνης

image

H Σύνοδος κορυφής των ηγετών της Ευρωζώνης θα προχωρήσει ακριβώς, όπως είχε προγραμματιστεί στα μέσα Δεκεμβρίου, δήλωσε χθες (22 Νοεμβρίου) ο πρόεδρος των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποσοβώντας τις εικασίες ότι θα μπορούσε να αναβληθεί λόγω της κατάρρευσης των γερμανικών συνομιλιών για τη δημιουργία κυβερνητικού συνασπισμού.

«Για να είμαστε σαφεί...

Read more...

Πούτιν προς Τραμπ: Η στρατιωτική φάση στη Συρία τελειώνει

image

Τηλεφωνική επικοινωνία για το θέμα της Συρίας, είχε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν με τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, διαβεβαιώνοντάς τον ότι εργάζεται προκειμένου να βρεθεί «μια μακροπρόθεσμη πολιτική λύση» στη Συρία.

Το τηλεφώνημα έγινε λίγο μετά τη συνάντηση που είχε ο Πούτιν με τον Σύρο πρόεδρο, Μπασάρ αλ Άσαντ και ενόψει της διάσκεψη...

Read more...

Το FDP δεν απορρίπτει νέες διερευνητικές επαφές, αλλά θέλει ανταλλάγματα

image

Ανοιχτοί στο ενδεχόμενο αναβίωσης των τετραμερών διερευνητικών επαφών για σχηματισμό κυβερνητικού συνασπισμού στη Γερμανία εμφανίστηκαν σήμερα οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP), καθιστώντας όμως ξεκάθαρο ότι θα απαιτήσουν μεγάλα ανταλλάγματα.

Η γραμματέας του κόμματος Νίκολα Μπέερ σημείωσε ότι οι διερευνητικές συνομιλίες είναι δυνατό να ξαναρχίσουν, με...

Read more...

Καμπανάκι Κομισιόν για τους προϋπολογισμούς Γαλλίας και Ιταλίας

image

Τα σχέδια των προϋπολογισμών έξι χωρών για το 2018, μεταξύ των οποίων η Γαλλία και η Ιταλία, ενδέχεται να αποκλίνουν από τους στόχους για το έλλειμμα και το χρέος, όπως προκύπτουν από το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης, σύμφωνα με σημερινές ανακοινώσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου.

Ειδικότερα, αναφορικά με τη Γαλλ...

Read more...

MORE TO READ