EUROPE

ΕΕ: Φόβοι για κλιμάκωση της αντιπαράθεσης Ισπανίας-Καταλονίας

Έντονες ανησυχίες για ενδεχόμενη κλιμάκωση της κρίσης λόγω του δημοψηφίσματος στην Καταλονία διατυπώνουν οι Ευρωπαίοι εταίροι.

Ορισμένοι ξένοι ηγέτες κάνουν λόγο για εσωτερική διαμάχη, τη στιγμή που η κυβέρνηση και τα δικαστήρια στη Μαδρίτη ασκούν δριμεία επίθεση στις περιφερειακές αρχές της Καταλονίας, με την κατηγορία ότι αψηφούν τη συνταγματική α...

Read more...

Ακύρωση των πλαστών εμπορικών σημάτων από την Κίνα ζητά η Ελλάδα

Αυστηρές προειδοποιήσεις προς την Κίνα να ακυρώσει τα πλαστά εμπορικά σήματα δύο ελληνικών προϊόντων, συμπεριλαμβανομένης της φέτας, έστειλε ο Αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βασίλης Κόκκαλης, προκειμένου να προχωρήσει μελλοντικά η συμφωνία με τις Βρυξέλλες όσον αφορά τις γεωγραφικές ενδείξεις.

Τον Ιούνιο, Βρυξέλλες και Πεκίνο...

Read more...

Αντίθετη στις απειλές Τραμπ κατά της Βόρειας Κορέας η Μέρκελ

image

Η Γερμανία και οι ΗΠΑ διαφωνούν στον τρόπο διαχείρισης της κρίσης με την Πιονγκγιάνκ, δήλωσε σήμερα η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, καταδικάζοντας τις απειλές που διατύπωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να «καταστρέψει ολοκληρωτικά» τη Βόρεια Κορέα.

Η επιβολή κυρώσεων και η διπλωματία είναι οι μοναδικές οδοί προκειμένου η Βόρεια Κορέα...

Read more...

Ραχόι: Χίμαιρα το δημοψήφισμα για την Καταλονία

image

Ο Ισπανός πρωθυπουργός, Μαριάνο Ραχόι, κάλεσε με τηλεοπτικό διάγγελμα τους ηγέτες της περιφερειακής κυβέρνησης της Καταλονίας, να ακυρώσουν το προγραμματισμένο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της περιοχής από την Ισπανία.

«Μην προχωρήσετε. Επιστρέψτε στη νομιμότητα και τη δημοκρατία. Το δημοψήφισμα είναι μια χίμαιρα. Εγκαταλείψτε μια και καλή όλη αυ...

Read more...

Ικανοποίηση Κομισιόν για τη συμφωνία σιδηροδρομικής διασύνδεσης λιμένων μεταξύ Ελλάδας-Βουλγαρίας

image

Την ικανοποίησή της για την πρόσφατη συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας που αφορά στη σιδηροδρομική διασύνδεση των δύο χωρών εκφράζει η Κομισιόν, δηλώνοντας έτοιμη να εξετάσει το ενδεχόμενο πιθανής οικονομικής στήριξης, ανέφερε εκπρόσωπος της ΕΕ στην EURACTIV.

Ειδικότερα, στις 6 Σεπτεμβρίου η Ελλάδα και η Βουλγαρία υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασί...

Read more...

Κομισιόν: Επικαιροποίηση οδικού χάρτη για την οικονομία χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα

image

Την επικαιροποίηση του οδικού χάρτη για την οικονομία χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα για το 2050 ετοιμάζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αναγνωρίζοντας ότι είναι ανεπαρκής ο στόχος των κρατών μελών για μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου τουλάχιστον κατά 80% μέχρι τα μέσα του αιώνα.

Μετά το πακέτο νόμων για την καθαρή ενέργεια, το οποίο εξακ...

Read more...

Δήμαρχος Όσλο: Στόχος μας η δημιουργία καθαρής και βιώσιμης πόλης

image

Έκπληξη προκάλεσε η πόλη του Όσλο, ύστερα από την ανακοίνωση των σχεδίων της για την καθιέρωση ενός «προϋπολογισμού άνθρακα» με στόχο να μειώσει κατά το ήμισυ τις εκπομπές του στην παγκόσμια αύξηση της θερμοκρασίας μέχρι το 2020 και να καταστεί ουδέτερη μέχρι το 2030. Ο δήμαρχος της πόλης, Raymond Johansen, δήλωσε στη EURACTIV τους τρόπους, με τους...

Read more...

Πρόσθετους φόρους για τις πωλήσεις μέσω Διαδικτύου εξετάζει η Κομισιόν

image

Εναλλακτικές λύσεις για τη φορολόγηση των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο Διαδίκτυο πρόκειται να προτείνει η Κομισιόν, συμπεριλαμβανομένης της παρακράτησης φόρου στην ηλεκτρονική πώληση ή εισφοράς επί εσόδων που προέρχονται από ψηφιακές υπηρεσίες ή διαφημίσεις, σύμφωνα με έγγραφο που έλαβε η EURACTIV.

Οι ιδέες αυτές θα προστεθούν στην πρόταση π...

Read more...

MORE TO READ...

MORE TO READ