Καραμούζης: Ευκαιρία αναπτυξιακής ώθησης η συμφωνία

Την εκτίμηση ότι η χθεσινή απόφαση του Eurogroup αποτελεί θετικό βήμα, παρά το γεγονός ότι δεν επιτρέπει την ένταξη των κρατικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, διατύπωσε από το βήμα της γενικής συνέλευσης των μετόχων της Eurobank, ο πρόεδρος του Δ. Σ της, Ν. Καραμούζης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Eurobank χρειαζόταν Ευρώπη και ΔΝΤ να επιδείξουν μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης και να επιταχυνθούν οι θετικές εξελίξεις.

Ο κ. Καραμούζης σημείωσε ότι ζητούμενο, πλέον είναι η εστίαση της προσπάθειας στην επιστροφή σε ρυθμούς ανάπτυξης μετά από σχεδόν μια δεκαετία ύφεσης, αναφέροντας, χαρακτηριστικά, «μας δίνεται τώρα μοναδική ευκαιρία να οργανώσουμε μια αναπτυξιακή φυγή προς τα εμπρός ώστε να μπει τέλος στα μνημόνια και την επιτροπεία».

Προϋπόθεση για αυτό αποτελεί η υλοποίηση των συμφωνηθέντων χωρίς περαιτέρω καθυστερήσεις. Πρέπει, σύμφωνα με τον ίδιο να υπάρξει αναθεώρηση του φορολογικού πλαισίου και διενέργεια των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων ώστε να δημιουργηθεί φιλοεπενδυτικό κλίμα. «Στο χέρι μας είναι να μετατρέψουμε την Ελλάδα στην ταχύτερα αναπτυσσόμενη χώρα της Ευρώπης» ανέφερε ο πρόεδρος της Eurobank.

Επιπρόσθετα απαιτείται επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων, αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και δημιουργία πλαισίου που να ενισχύει την εξωστρέφεια. Τα παραπάνω σε συνδυασμό με την εδραίωση κλίματος εμπιστοσύνης και την χαλάρωση των κεφαλαιακών περιορισμών θα επιτρέψουν την απελευθέρωση των επιχειρηματικών και παραγωγικών δυνάμεων του τόπου.

back to top

MORE TO READ