BANKS

Τράπεζες: Τα στοιχήματα και οι στόχοι της χρονιάς

Το επόμενο διάστημα μια σειρά παραγόντων μπορεί να επηρεάσει καταλυτικά τις τραπεζικές αξίες. Συγκεκριμένα, στο επίκεντρο της προσοχής των επενδυτών βρίσκονται τα μέτρα που θα λάβουν για τη μείωση της μη εξυπηρετούμενης έκθεσης.

Οι τράπεζες θα πρέπει να προχωρήσουν σε ρευστοποιήσεις, πωλήσεις και διαγραφές μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (ΝΡΕ) 40 δισ....

Read more...

Τράπεζες: Το roadshow στο Σίτι και το μεγάλο ερώτημα

image

Η πορεία των διαπραγματεύσεων για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης κυριάρχησε στις ερωτήσεις που απηύθυναν στα υψηλόβαθμα στελέχη των τεσσάρων συστημικών τραπεζών (Εθνικής, Eurobank, Alpha Bank και Πειραιώς) οι fund managers κατά τη διάρκεια της τριήμερης εκδήλωσης που διοργάνωσε στο Λονδίνο η Deutsche Bank.

Το road show άνοιξε την Τετάρτη η...

Read more...

Μπόνους €1,079 δισ. στο Δημόσιο από τα κέρδη της ΤτΕ

image

Τα καθαρά έσοδα της χρήσης 2016 ανήλθαν σε 1.728,5 εκατ. ευρώ, ενώ τα έξοδα, συμπεριλαμβανομένων των προβλέψεων, σε 636,2 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδος.

Τα κέρδη της Τράπεζας στη χρήση 2016 ανήλθαν σε 1.092,3 εκατ. ευρώ, έναντι 1.162,8 εκατ. ευρώ της προηγούμενης χρήσης. Τα κέρδη θα διανεμηθούν με βάση τις σχετικές διατά...

Read more...

Eurobank: Στην Ελλάδα το υψηλότερο μερίδιο ιδιωτικής κατανάλωσης στο ΑΕΠ

image

Ένα εκ των βασικών αποτελεσμάτων της πρωτόγνωρης, για ανεπτυγμένη οικονομία της αγοράς, ελληνικής μεγάλης ύφεσης (the Greek Great Depression) ήταν η σημαντική αλλαγή της σύνθεσης του ΑΕΠ, υπογραμμίζει στο εβδομαδιαίο της δελτίο η Eurobank.  

Οπως αναφέρει η τράπεζα, το μερίδιο (% ΑΕΠ) της ιδιωτικής κατανάλωσης ενισχύθηκε κατά +5,1 ποσοστιαίες μονάδε...

Read more...

Alpha Bank: Αυτοί είναι οι καταλύτες για ανάπτυξη 2,7% φέτος

image

Η σταδιακή συμπίεση του ποσοστού ανεργίας που διαμορφώθηκε τον Οκτώβριο του προηγούμενου έτους στο 23,0% σε σχέση με 24,5% τον Οκτώβριο του 2015 και η διακοπή του αποπληθωριστικού φαινόμενου σε μέσα επίπεδα το 2016 (για πρώτη φορά από το 2013 με βάση τον εναρμονισμένο δείκτη τιμών καταναλωτή) συνάδουν με την ήπια ύφεση του πρώτου εξαμήνου και τη στ...

Read more...

Δυο νέες συντονιστικές επιτροπές από την ΕΕΤ

image

Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών ανακοινώνει ότι το Διοικητικό της Συμβούλιο, στο πλαίσιο της αναβάθμισης και βελτίωσης του ρόλου και των δραστηριοτήτων της καθώς και της βελτίωσης της αποτελεσματικότητάς της, αποφάσισε ομόφωνα κατά τη σημερινή συνεδρίασή του τη συγκρότηση δυο νέων Συντονιστικών Επιτροπών:

της Συντονιστικής Επιτροπής Διαχείρισης Προβληματι...

Read more...

American Express: Πτώση σε έσοδα και κέρδη το δ’ τρίμηνο

image

Η American Express εμφάνισε χαμηλότερα έσοδα και κέρδη το τελευταίο τρίμηνο του έτους, ωστόσο η εταιρία πιστωτικών καρτών υποστήριξε ότι έχει κάνει πρόοδο στο να αντιστρέψει την κατάσταση.

Συνολικά στο τρίμηνο, η εταιρία είχε κέρδη ύψους 825 εκατ. δολαρίων ή 88 cents ανά μετοχή, από 899 εκατ. ή 89 cents ανά μετοχή το ίδιο διάστημα της προηγούμενης χ...

Read more...

Alpha Bank: Επιτόκια δανεισμού σε συνάλλαγμα με ισχύ από 23/1

image
Η Alpha Bank ανακοινώνει ότι από τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017, το Ελάχιστο Δανειστικό Επιτόκιο (Ε.Δ.Ε.)* ανά νόμισμα, στον λογαριασμό Alpha 605 σε συνάλλαγμα καθορίζεται ως εξής:

Δολάριο Η.Π.Α. (USD): 3,60%

Γιεν Ιαπωνίας (JPY) 3,05%

Φράγκο Ελβετίας (CHF) 2,40%

Λίρα Αγγλίας (GBP) 3,30%

*Μέγιστο περιθώριο προσαυξήσεως...

Read more...

MORE TO READ