Θετικές κινήσεις στις ευρωπαϊκές αγορές

Στο επίκεντρο των επενδυτών σήμερα παραμένουν τα καλύτερα από το αναμενόμενο στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ, καθώς και η επιβολή δασμών από τον Αμερικανό Πρόεδρο στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου, με τα πιθανά αντίμετρα από τις χώρες που θίγονται.

Μέσα στο Σαββατοκύριακο, η υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας BrigitteZypries τόνισε για άλλη μία φορά ότι η απόφαση Τραμπ «βάζει την ελεύθερη οικονομία σε κίνδυνο». Η Ευρωπαϊκή Ένωση εργάζεται για να εξαιρεθούν τα 28 μέλη-κράτη της από τους δασμούς. 

Στο προσκήνιο και η πιθανή συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν.

Στο εταιρικό μέτωπο, η γερμανική εταιρεία ενέργειας Ιnnogy ανακοίνωσε μέτρα περικοπής κόστους. Από άποψη δεδομένων, δημοσιεύονται στοιχεία πληθωρισμού για Δανία και Πορτογαλία, σήμερα. 

Υπό αυτό το κλίμα, στο Παρίσι ο CAC 40 ενισχύεται 0,5% στις 5.297,83 μονάδες, στο Λονδίνο ο FTSE 100 επίσης κατά 0,4% στις 7.253,62 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX ανοδικά κατά 0,8%, στη Μαδρίτη, ο ΙΒΕΧ ενισχύεται 0,7% στις 9,750 μονάδες, ενώ ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 σημειώνει θετική κίνηση κατά 0,3% στις 379,54 μονάδες.

«Ανάσα» νωρίτερα και στα ασιατικά χρηματιστήρια. Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 1,3%, ενώ ο δείκτης Nikkei έκλεισε με κέρδη 1,65% στις 21.824 μονάδες. 

back to top

MORE TO READ