Σταθεροποιητικές κινήσεις στις ευρωαγορές

Ήπιες μεταβολές στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με την προσοχή των επενδυτών επικεντρωμένη σήμερα στις τελευταίες εξελίξεις από το θέμα της εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ, καθώς και στην ανακοίνωση διαφόρων οικονομικών στοιχείων της ευρωζώνης.

Στις χθεσινές διαπραγματεύσεις δεν υπήρξε τελικά συμφωνία για το Brexit, καθώς ΕΕ και Βρετανία δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν στους όρους της αποχώρησης, ωστόσο ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, δήλωσε πως ενώ η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι είναι «σκληρός διαπραγματευτής», όμως αυτό δεν σημαίνει πως οι διαπραγματεύσεις καταρρέουν.

Εν τω μεταξύ, την απογοήτευσή του για την αποτυχία συμφωνίας σε ό,τι αφορά την φύση των Ιρλανδικών συνόρων με τη Βόρεια Ιρλανδία μετά το Brexit, εξέφρασε ο Ιρλανδός πρωθυπουργός, ενώ ανώτατα πολιτικά στελέχη της Σκοτίας, της Ουαλίας και του Λονδίνου λένε πως και οι τρεις περιοχές θα πρέπει να επωφεληθούν από την όποια ειδική συμφωνία υπάρξει με τη Β. Ιρλανδία.

Από το «μέτωπο» της οικονομίας, σήμερα ανακοινώνονται τα τελικά στοιχεία για τον PMI Νοεμβρίου της ευρωζώνης, τις λιανικές πωλήσεις Οκτωβρίου καθώς και τα τελικά στοιχεία για το ΑΕΠ γ’ τριμήνου.

Ο δείκτης Stoxx 600 κινείται 0,2% χαμηλότερα στις 386 μονάδες, κατά 0,2% ενισχύεται ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 7.356 μονάδες, χαμηλότερα κατά 0,1% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 5.382 μονάδες, ενώ ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης δεν σημειώνει αξιόλογη μεταβολή.

back to top

MORE TO READ