Ανοδικά οι ευρωαγορές

Σε θετικό έδαφος επιστρέφουν τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, παρά το ότι συντηρείται ο πολιτικός κίνδυνος στην Ευρώπη.

Η Ισπανική κυβέρνηση συνεδριάζει σήμερα στη Μαδρίτη προκειμένου να συζητήσει το πώς θα απαντήσει στο κίνημα ανεξαρτησίας της Καταλονίας, ενώ θα πραγματοποιηθεί συνάντηση μεταξύ του ηγέτη της Ισπανικής αντιπολίτευσης, Πέδρο Σάντσες με τον πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι.

Χθες, ο πρόεδρος της Καταλονίας και άλλοι ηγέτες της περιοχής υπέγραψαν έγγραφο με το οποίο κηρύσσουν την ανεξαρτησία από την Ισπανία, παράλληλα όμως ανέστειλαν την κίνηση για τις επόμενες εβδομάδες.

Εν τω μεταξύ, σήμερα η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι θα κληθεί να απαντήσει σε ερωτήσεις βουλευτών για το θέμα του Brexit. Χθες, η κ. Μέι είχε δηλώσει πως είναι «πολύ κοντά» μια συμφωνία με την ΕΕ για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των μεταναστών που θα ζουν στη Βρετανία μετά το Brexit.

Από την πλευρά της, η ηγέτις του Εθνικού Κόμματος της Σκωτίας, Νίκολα Στέρτζον, δήλωσε χθες πως το Brexit ενισχύει την επιχειρηματολογία υπέρ της διενέργειας δεύτερου δημοψηφίσματος.

Εξάλλου, χθες δημοσιοποιήθηκαν οι προβλέψεις του ΔΝΤ για την παγκόσμια οικονομία, που ήταν ελαφρώς αναβαθμισμένες σε σχέση με την προηγούμενη έκθεση.

Ο δείκτης Stoxx 600 κινείται 0,1% υψηλότερα στις 390 μονάδες, ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου ενισχύεται κατά 0,1%,  στις 5.362 μονάδες σταθεροποιείται ο δείκτης CAC του Παρισιού, υψηλότερα κατά 0,1% DAX στις 12.961 μονάδες, ενώ ο ισπανικός IBEX κάνει ράλι 1,5%. Σε ιστορικό υψηλό ο δείκτης MSCI All-World, στις 493,25 μονάδες.

back to top

MORE TO READ