Ανοδικά οι ευρωαγορές με το βλέμμα στο Brexit

Οι πολιτικές εξελίξεις επανέρχονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των επενδυτών, καθώς σήμερα ανοίγει η «αυλαία» στις διαπραγματεύσεις για την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ τα αποτελέσματα του δεύτερου γύρου των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία επιβεβαίωσαν τη νίκη Μακρόν, παρά το γεγονός ότι η αποχή ανήλθε σε επίπεδο ρεκόρ.

Οι επικεφαλής των διαπραγματευτών Ηνωμένου Βασιλείου και Ευρωπαϊκής Ένωσης συναντώνται σήμερα στις Βρυξέλλες για να ξεκινήσουν τις διαπραγματεύσεις για το Brexit, ενώ αργότερα σήμερα οι Ντέιβιντ Ντέιβις και Μισέλ Μπαρνιέ θα πραγματοποιήσουν συνέντευξη Τύπου για το θέμα. Σημειώνεται πως το αποτέλεσμα των πρόωρων εκλογών στη Βρετανία είχε δημιουργήσει αρχικά ερωτήματα ως προς το αν θα ξεκινούσαν κανονικά σήμερα οι διαπραγματεύσεις. 

Στη Γαλλία, το κόμμα του Εμμανουέλ Μακρόν (LREM) εξασφάλισε 300 έδρες, που του δίνουν μεν άνετη πλειοψηφία στη βουλή των 566 εδρών, ωστόσο δεν έφτασαν στις προβλέψεις που ήθελαν το κόμμα του προέδρου να συγκεντρώνει έως και πάνω από 400 έδρες.

Στο επίκεντρο βρίσκεται ο κλάδος των αερομεταφορών και της άμυνας, καθώς ξεκινά το International Paris Air Show, όπου αναμένεται να κλείσουν συμφωνίες πολλών εκατομμυρίων ή και δισεκατομμυρίων δολαρίων.  

Ο δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,5%, κατά 0,6% ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 7.512 μονάδες, κατά 0,8% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 5.304 μονάδες και κατά 0,9% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 12.862 μονάδες.

 

back to top

MORE TO READ