POLITICS

Κουβέλης: Η επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα δεν πέτυχε

image

Η ρητορική της έντασης από την πλευρά τής Τουρκίας ενδεχομένως να κλιμακωθεί μέχρι τις εκλογές και ανάλογα με το αποτέλεσμά τους θα επανακαθοριστεί, εκτίμησε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώτης Κουβέλης, στην πρώτη συνάντηση γνωριμίας με τους στρατιωτικούς συντάκτες.

Με αυτόν τον τρόπο, εξήγησε, ο τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τρ...

Read more...

Βίτσας: Δεν δικαιολογείται να χρησιμοποιούνται οι πρόσφυγες ως μέσο πίεσης

image

Για τη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στη Μέση Ανατολή προκαλώντας αύξηση στις προσφυγικές ροές, καθώς επίσης και τις εντάσεις και τις προκλήσεις από την τουρκική πλευρά, μίλησε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

Όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο υπουργ...

Read more...

«Προσχηματική η στάση βουλευτών της αντιπολίτευσης στην Επιτροπή Θεσμών»

image

Για προσχηματικές αντιδικίες και για παρουσία που δεν συνάδει με τον ρόλο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής κατηγορούν τους βουλευτές της αντιπολίτευσης οι συνάδελφοί τους στην κυβέρνηση.

«Η προσπάθεια για μία σοβαρή νομική συζήτηση επί της από 13.3.2018 γνωμοδότησης του Επιστημονικού Συμβουλίου και για τις αντιφάσεις που αυτή περιείχε...

Read more...

Καυγάς Βενιζέλου με Χριστοδουλοπούλου στη Βουλή

image

Στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας θα κληθεί σε ακρόαση ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, για το ζήτημα της ακυρωθείσας συμφωνίας πώλησης πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία.

Σε αυτήν την απόφαση οδηγήθηκε σήμερα η Επιτροπή Θεσμών, μετά από μία θυελλώδη συνεδρίαση διάρκειας τριών ωρών, από την οποία αποχώρησαν η ΝΔ, η Δημοκρατική Συμπαράτ...

Read more...

Φωτίου: Τα ομόφυλα ζευγάρια είναι τα εύκολα, που μπορούμε να πετροβολήσουμε

image

«Ο νόμος περί αναδοχής και υιοθεσίας επιταχύνει τις διαδικασίες και μειώνει δραστικά το χρόνο αναμονής, που έφτανε έως τα έξι χρόνια, λειτουργώντας αποθαρρυντικά για πολλά ζευγάρια, που τελικά κατέφευγαν σε παράνομες μεθόδους. Με το νέο νόμο, θα απαιτούνται οκτώ ως 12 μήνες για την ολοκλήρωση της διαδικασίας».

Αυτό δήλωσε, μεταξύ άλλων, η αναπληρώτρ...

Read more...

Φίλης: Να μην κοπούν οι συντάξεις το 2019

image

Να μην εφαρμοστούν οι περικοπές των συντάξεων το 2019 ζήτησε ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, μιλώντας στον Realfm. Παράλληλα, κάλεσε την κυβέρνηση να ζητήσει την αναθεώρηση του στόχου για 3,5% πλεονάσματα την επόμενη πενταετία.

«Το σίγουρο είναι ότι τον Αύγουστο τελειώνει το πρόγραμμα, άρα από τον Σεπτέμβριο πρέπει η Ελλάδα να...

Read more...

«Κίνδυνος για τις 3.000 οικογένειες που ζουν από τον ιππόδρομο»

image

Στη Βουλή έφτασε το ζήτημα που έχει προκύψει με τις ενέργειες της Φιλίππου Ενώσεως Ελλάδος (ΦΕΕ) με ερώτηση που κατέθεσε προς τους υπουργούς Οικονομικών και Πολιτισμού, ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος.

Όπως σημειώνεται στην ερώτηση: «Βρίσκεται σε κίνδυνο η επιβίωση 3.000 οικογενειών εξαιτίας των ενεργειών της νέας διοίκησης της Φιλίππου Ε...

Read more...

Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να επιβάλει απλή αναλογική

image
Read more...

MORE TO READ