OPINION

Ο άστεγος στο ερείπιο

image

Σ΄άλλες εποχές θα είχαν φωνάξει την αστυνομία, θα ΄χε γίνει σαματάς κι ο άστεγος που τόλμησε να κάνει κατάληψη στο πέτρινο χάλασμα της γωνίας θα είχε πάρει δρόμο στα γρήγορα.

Όμως σήμερα οι γείτονες κοντοστέκονται, τον κοιτάζουν με λύπη, κάποιοι άλλοι με συμπάθεια, τον παρατηρούν από τα στενά μπαλκόνια και σα να βάζουν τον εαυτό τους στη θέση του. Έ...

Read more...

Μη λέμε στους Τούρκους τι ΘΑ κάνουμε-Ας το κάνουμε χωρίς λόγια

image

Πρώτος έστειλε δημοσίως το μήνυμα στην Τουρκία ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς: την επόμενη φορά που θα προκαλέσετε επεισόδιο σαν το προχθεσινό στα Ίμια, η ελληνική απάντηση δεν θα είναι ειρηνική.

Ακολούθησε λίγες ώρες αργότερα ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Δημήτρης Τζανακόπουκος: επόμενη τουρκική πρόκληση θα απαντηθεί.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρ...

Read more...

Το ζεϊμπέκικο του αετού…

image

Ταυτισμένη με τον χάρτινο αετό η Καθαρή Δευτέρα, στη δική μου μνήμη ανασύρεται κάθε χρόνο τέτοια εποχή ένας άλλος, «μουσικοχορευτικός αετός». Αρχές της δεκαετίας του ΄90, ανεβαίνουμε στη Θεσσαλονίκη για το τριήμερο της τελευταίας αποκριάς. Σάββατο βράδυ, κάποιοι φίλοι επιμένουν να μας πάνε σε ένα νυχτερινό μαγαζί στην περιοχή της Νεάπολης.

Scorpios...

Read more...

Οι αγενείς «άνετοι» που τα λένε «χύμα και τσουβαλάτα»

image

Σου μιλάνε πάντα στον ενικό. Χωρίς να τους δώσεις το δικαίωμα ή έστω να στο ζητήσουν. Σε αποκαλούν «φιλαράκι», «φιλάρα, «κολλητέ», «αδελφέ», «κούκλα «, «αγάπη» ή «μωρό«, ανάλογα το φύλο σου και φύλο τους. Ενίοτε χωρίς «μου «στο τέλος. Δεν τους ενδιαφέρει να δηλώσουν κτήση. Η άνεση είναι το ζητούμενο.

Αν είναι καπνιστές κουνάνε επιδεικτικά το αναμμέν...

Read more...

Φτάνει πια με την αγένεια και την απρέπεια!

image

Είναι αλήθεια ότι η ποιότητα της ζωής μας εξαρτάται από τους ανθρώπους που επιλέγουμε να ζούμε.

Άρχισα να το συνειδητοποιώ μετά τα 50 χρόνια μου είναι η αλήθεια. Έπρεπε να περάσει μισός αιώνας ζωής για να αρχίσει να «πιάνει ο σπόρος» που είχε «φυτέψει» ο αείμνηστος πατέρας μου όταν πήγαινα ακόμη στο δημοτικό σχολείο. «Να διαλέγεις ευγενικούς και ήρε...

Read more...

Η Ευρώπη μπροστά σε υπαρξιακά προβλήματα

image

Ο καθηγητής Ευρωπαϊκών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ Πίτερ Χολ, σε πρόσφατη συνέντευξή του στη εφημερίδα Το Βήμα, ερμηνεύει την κρίση της Ευρώπης και διατυπώνει αλήθειες και εμπειρίες επιστημονικές που θα μπορούσαν να λάβουν υπόψη τους οι κυβερνώντες, ως οδηγίες , προκειμένου η Ευρώπη να αντιμετωπίσει το αδιέξοδο.

Η διεύρυνση προς Ανατολάς ή...

Read more...

«Να βρεις ένα καλό παιδί να σε πάρει»…

image

Ετών 30 η (ας την πούμε) Ειρήνη, κάνει το διδακτορικό της σε μεγάλο Αθηναϊκό πανεπιστήμιο. Καλή μαθήτρια από κούνια, σάρωσε πρωτιές και βραβεία, πήρε το πρώτο της πτυχίο στα 22, το δεύτερο στα 26, μεταπτυχιακό στα 28 και τώρα βρίσκεται στην φάση του διδακτορικού με τον καθηγητή της να δηλώνει «θαυμαστής της ευφυίας της».

Γνωρίζοντάς την από κοντά, δ...

Read more...

Ειδικό Δικαστήριο με άλλους κατηγορουμένους θα φέρει η Novartis;

image

Εμβρόντητος παρακολουθώ τους κυβερνητικούς χειρισμούς στην υπόθεση Novartis, η οποία -κατά το κατηγορητήριο- ίσως ξεπερνά και το σκάνδαλο Κοσκωτά. Ελαφρότητα, αλαζονεία, αδιαφορία για το αν ευτελίζονται οι προβλεπόμενες από το Σύνταγμα και τους νόμους διαδικασίες. 

Κορυφαίοι κυβερνητικοί παράγοντες συμπεριφέρονται σαν μεθυσμένοι από τη χαρά τους για...

Read more...

MORE TO READ