Ποιοι πήραν τα επιχειρηματικά βραβεία «Χρήμα»

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2017 η 15η απονομή των Επιχειρηματικών Βραβείων ΧΡΗΜΑ, στο ξενοδοχείο Divani Caravel.

Για 15η συνεχή χρονιά, το περιοδικό ΧΡΗΜΑ και η Ethos Awards διοργάνωσαν την εκδήλωση «Επιχειρηματικά Βραβεία ΧΡΗΜΑ 2017», με σκοπό να αναδείξουν και να βραβεύσουν τις εταιρείες που συμβάλλουν στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, της απασχόλησης και της ελληνικής κεφαλαιαγοράς γενικότερα.

Καλύτερη Εταιρεία 2017 αναδείχθηκε η Τράπεζα Πειραιώς.

Κεντρικοί ομιλητές στην εκδήλωση ήταν οι κ.κ. Γιώργος Μαρκοπουλιώτης, Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Σωκράτης Λαζαρίδης, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Ο κ. Γιώργος Μαρκοπουλιώτης, στην πρώτη του δημόσια ομιλία μετά την πρόσφατη ανάληψη των καθηκόντων του, αναφέρθηκε στις θετικές αναφορές του επιτρόπου Οικονομικών της Ε.Ε. κ. Πιερ Μοσκοβισί για την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Ωστόσο τόνισε ότι «δεν επιτρέπεται εφησυχασμός και επιβάλλεται προσήλωση στις μεταρρυθμίσεις, προκειμένου να ξαναγίνει η Ελλάδα ένα “φυσιολογικό” κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Ο ίδιος επεσήμανε τον σημαντικό ρόλο της επιχειρηματικότητας στην προσπάθεια εξόδου της χώρας από την κρίση και πραγματοποίησε εκτενή αναφορά στη σπουδαιότητα της επιχειρηματικής εκπαίδευσης των νέων, από τη μαθητική ακόμα ηλικία. Στο πλαίσιο αυτό ανέφερε ότι η Ε.Ε. έχει δημιουργήσει πολλά προγράμματα, όπως το Erasmus για νέους επιχειρηματίες.

Στην ομιλία του ο κ. Σωκράτης Λαζαρίδης ανακοίνωσε την επικείμενη λειτουργία μίας νέας αγοράς στο Χρηματιστήριο Αθηνών για νεοφυείς επιχειρήσεις, προκειμένου να δοθεί δυνατότητα άντλησης κεφαλαίων και σε αυτή τη δυναμική επιχειρηματική κατηγορία. Ο ίδιος έκανε την εκτίμηση ότι το 2018 θα αποτελέσει καλύτερη χρονιά από το 2017 για το χρηματιστήριο, γεγονός που αποτυπώνεται και στα πρώτα στατιστικά μεγέθη.

Ο κ. Λαζαρίδης επεσήμανε ότι η συμμετοχή των ξένων επενδυτών στο ΧΑ διαμορφώνεται άνω του 63%, γεγονός που εκτιμά ως ιδιαίτερα σημαντικό, δεδομένου ότι «η ανάπτυξη θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τις επενδύσεις που θα γίνουν στην ελληνική οικονομία από το εξωτερικό», όπως ανέφερε.

Ακολούθησε η απονομή των «Επιχειρηματικών Βραβείων ΧΡΗΜΑ 2017», με την απονομή τιμητικής διάκρισης Hrima Business Awards “Honorary Distinction” στον πρόεδρο του ΣΕΒ κ. Θεόδωρο Φέσσα, για την προσφορά και το έργο του.

Ο κ. Φέσσας ευχαρίστησε τους διοργανωτές για τη βράβευση, αναφέροντας ότι στο πρόσωπό του τιμάται ο ΣΕΒ, ενώ επεσήμανε ότι δεν έχει πάψει να πιστεύει και να οραματίζεται ότι «μπορούμε να κάνουμε την Ελλάδα μια ανοιχτή, κοινωνικά υπεύθυνη και οικονομικά φιλελεύθερη χώρα-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που προτάσσει την ισχυρή ανάπτυξη ως παράγοντα κοινωνικής συνοχής. Τη χώρα, που κάθε πολίτης του κόσμου θα θέλει και θα μπορεί να επισκεφθεί, να ζήσει και να επενδύσει».

Ακολούθησαν οι απονομές στις παρακάτω κατηγορίες:

ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ -20171ο Βραβείο: Tράπεζα Πειραιώς2ο Βραβείο: FF Group3ο Βραβείο: Ικτίνος Ελλάς

ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ FTSE-LARGE CAP -20171ο Βραβείο: Αlpha Βank2ο Βραβείο: Ελληνικά Πετρέλαια3ο Βραβείο: Σαράντης

ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΓΟΡΑΣ -20171ο Βραβείο: Ικτίνος Ελλάς2ο Βραβείο: Κορρές3ο Βραβείο: Χαλκόρ

ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ MID-SMALL CUP -20171ο Βραβείο: Space Hellas2ο Βραβείο: KΡΙ ΚΡΙ3ο Βραβείο: Στ. Κανάκης

ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ -20171ο Βραβείο: ΔΕΗ2ο Βραβείο: ΕΥΔΑΠ3ο Βραβείο: ΑΔΜΗΕ

ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ -20171ο Βραβείο: Εθνική Τράπεζα2ο Βραβείο: Eurobank3ο Βραβείο: Τράπεζα Πειραιώς

ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ -20171ο Βραβείο: Όμιλος Ιατρικού Αθηνών2ο Βραβείο: Όμιλος Υγεία3ο Βραβείο: F.G Europe

ΒΡΑΒΕΙΟ ΥΨΗΛΩΝ ΡΥΘΜΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ -20171ο Βραβείο: MLS2ο Βραβείο: Profil -Σωληνουργεία Τζιρακιάν3ο Βραβείο: Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη

ΒΡΑΒΕΙΟ ΔΙΕΘΝΟΠΟΙΗΣΗΣ -20171ο Βραβείο: ΚΡΙ ΚΡΙ2ο Βραβείο: Profile Software3ο Βραβείο: Creta Farms

ΒΡΑΒΕΙΟ ΥΨΗΛΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ -20171ο Βραβείο: ΟΛΠ2ο Βραβείο: Καπνοβιομηχανία Καρέλια3ο Βραβείο: Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ

ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ -20171ο Βραβείο: Πλαίσιο2ο Βραβείο: Entersoft3ο Βραβείο: Κορρές

ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ -20171ο Βραβείο: Motor Oil2ο Βραβείο: ΟΠΑΠ3ο Βραβείο: Αlpha Βank

ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ -20171ο Βραβείο: ΕΧΑΕ2ο Βραβείο: Lamda Development3ο Βραβείο: ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ -20171ο Βραβείο: ΟΤΕ Όμιλος Εταιρειών2ο Βραβείο: Όμιλος ΙΑΣΩ3ο Βραβείο: Εθνική Τράπεζα

ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ -20171ο Βραβείο: EUROXX Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ3ο Βραβείο: Κρητών Άρτος

ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ -2017σύμφωνα με την αθροιστική αξία συναλλαγών χρεογράφων του ΧΑ1ο Βραβείο: Eurobank Equities ΑΕΠΕΥ2ο Βραβείο: Εθνική Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ3ο Βραβείο: Axia Ventures Group (Athens Branch)

ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΜΟΙΒΑΙΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ -20171ο Βραβείο: Alpha Trust2o Βραβείο: Alpha Asset Management ΑΕΔΑΚ3ο Βραβείο: 3K Investment Partners ΑΕΔΑΚ

ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΑΕΕΑΠ -20171ο Βραβείο: Grivalia Properties2ο Βραβείο: Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ3ο Βραβείο: BRIQ Properties

ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ASSET & WEALTH MANAGEMENT -2017 (ΑΕΔΑΚ και ΑΕΔΑΚ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΟΥ ΣΚΟΠΟΥ & ΑΕΠΕΥ σύμφωνα με την Ένωση Θεσμικών Επενδυτών)1ο Βραβείο: HSBC Retail Banking and Wealth Management2ο Βραβείο: Εθνική Asset Management ΑΕΔΑΚ

 

back to top

MORE TO READ