Οκτώ μη δεσμευτικές προσφορές για Σελόντα-Νηρέα

Οκτώ μη δεσμευτικές προσφορές κατατέθηκαν σύμφωνα με πληροφορίες για την απόκτηση του 75,9% της Νηρεύς και του 82,11% της Σελόντα.

Οι προσφορές αφορούν τόσο την απόκτηση και των δύο εταιρειών όσο και μόνο μία εξ’ αυτών χωρίς να διευκρινίζεται ακόμη πόσοι από τους οχτώ ενδιαφερόμενους είναι στρατηγικοί αγοραστές και πόσοι Private Equity Funds.

Να σημειωθεί ότι, όπως έχει γράψει το Euro2day.gr, περισσότεροι από 37 ήταν οι ενδιαφερόμενοι που είχαν υπογράψει συμβάσεις εμπιστευτικότητας (NDAs). Κλήθηκαν να υποβάλλουν ενδεικτικές προσφορές, με οδηγό, σ’ αυτή τη φάση, τη συνολική αξία (enterprise value) των δύο ομίλων.

Με δεδομένο ότι οι πωλήτριες τράπεζες, που αποτελούν και τους μεγαλοπιστωτές των Nηρεύς και Σελόντα, επιδιώκουν να μη διαγράψουν απαιτήσεις, στην αγορά έχει καλλιεργηθεί η εκτίμηση ότι για να έχουν τύχη οι ενδιαφερόμενοι, θα πρέπει να αποτιμήσουν την αξία των δύο εταιρειών πάνω από 8 φορές τα EBITDA της φετινής χρήσης.

Υπενθυμίζεται ότι στο τέλος του 2016, Nηρεύς και Σελόντα είχαν καθαρό δανεισμό περίπου 340 εκατ. ευρώ, με αθροιστικά EBITDA, προ αποτίμησης βιολογικών αποθεμάτων, 42 εκατ. ευρώ. Φέτος, τα EBITDA θα είναι χαμηλότερα, λόγω της πίεσης στην τιμή της τσιπούρας, με τον καθαρό δανεισμό να παραμένει στα ίδια περίπου επίπεδα.

back to top

MORE TO READ