Πανγαία: Εξαγόρασε πέντε εμπορικά ακίνητα

O όμιλος εταιρειών Εθνική Πανγαία Α.Ε.Ε.Α.Π. («Πανγαία») ανακοινώνει την απόκτηση πέντε εμπορικών ακινήτων, συνολικής επιφάνειας 87 χιλ. τ.μ. περίπου, έναντι συνολικού τιμήματος €71 εκατ.

Πιο αναλυτικά, η Πανγαία απέκτησε από εταιρεία συμφερόντων ξένων θεσμικών επενδυτών τέσσερα (4) εμπορικά ακίνητα (υπεραγορές) συνολικής επιφάνειας 75 χιλ. τ.μ. περίπου, έναντι συνολικού τιμήματος €47 εκατ.

Τα ακίνητα βρίσκονται στη Λεωφ. Μαραθώνος (Γέρακας), στη Λεωφ. Αθηνών (Αθήνα), στη Λεωφ. Πέτρου Ράλλη (Αγ. Ι. Ρέντης) και στην Πάτρα.

Επιπρόσθετα ολοκλήρωσε την εξαγορά εμπορικού ακινήτου (υπεραγορά και γραφεία) που βρίσκεται στη Λεμεσό της Κύπρου, συνολικής επιφάνειας 12 χιλ. τ.μ. περίπου, έναντι τιμήματος €24 εκατ., στο πλαίσιο προϋπάρχουσας συμφωνίας με την εταιρεία Chris Cash & Carry Ltd του ομίλου Σκλαβενίτη.

Όλα τα ακίνητα εκμισθώθηκαν σε εταιρείες του ομίλου Σκλαβενίτη για διάρκεια 25 ετών.

Με τις συγκεκριμένες μισθωτικές συμφωνίες, η Πανγαία διευρύνει τη συνεργασία της με τον όμιλο Σκλαβενίτη, τον μεγαλύτερο ελληνικό όμιλο στον χώρο της λιανικής πώλησης τροφίμων και ειδών ευρείας κατανάλωσης, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Με αφορμή τις νέες επενδύσεις, ο Διευθύνων Συμβουλος της Πανγαία κ.Α.Καρυτινός δήλωσε:

«Η ένταξη των συγκεκριμένων ακινήτων στο χαρτοφυλάκιο της Πανγαία ανταποκρίνεται πλήρως στη στρατηγική ανάπτυξης που ακολουθεί με συνέπεια η εταιρεία. Οι μέτοχοι και η διοίκησή της είναι πεπεισμένοι ότι οι προοπτικές της ελληνικής αγοράς εμπορικών ακινήτων είναι εξαιρετικά θετικές στο πλαίσιο της γενικότερης ανάκαμψης της οικονομίας. Για τον λόγο αυτό η Πανγαία παραμένει προσηλωμένη στη στρατηγική των επιλεγμένων τοποθετήσεων σε εμπορικά ακίνητα με αξιόλογα επενδυτικά χαρακτηριστικά, στηρίζοντας την προσπάθεια της χώρας και προσδοκώντας αξιόλογες αποδόσεις».

back to top

MORE TO READ