Image default
ECONOMY

Σύγκρουση κυβέρνησης-αντιπολίτευσης για το αναπτυξιακό νομοσχέδιο

“Με αυτό το νομοσχέδιο έρχεται να προστεθεί στην ελληνική οικονομία 0,5% του ΑΕΠ για τα επόμενα δέκα χρόνια” επεσήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδ. Γεωργιάδης, εστιάζοντας στην προσέλκυση επενδύσεων και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Ωστόσο κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου “Επενδύω στην Ελλάδα και άλλες διατάξεις” στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής υπήρξαν έντονες κόντρες μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης.

“Η κυβερνητική σας θητεία σας παρακολουθεί” σημείωσε ο Αδ. Γεωργιάδης, λέγοντας προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ “αν θέλετε να προκόψετε πρέπει να σοβαρευτείτε”. Για να προσθέσει “εμείς διαβάζουμε τα νομοσχέδια που φέρνουμε στη Βουλή, ενώ εσείς τα φέρνατε χωρίς να τα διαβάζετε”.

Μιλώντας στην επιτροπή της Βουλής επεσήμανε “ δίνουμε την ευκαιρία στην οικονομία να κινηθεί γρηγορότερα” και προσέθεσε “είχαμε πει πως θα μετατρέψουμε την Ελλάδα στην πιο φιλική στις επενδύσεις χώρα”. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην πορεία των επιτοκίων αλλά και στο ξεμπλοκάρισμα μεγάλων επενδύσεων. “Εμείς σε αντίθεση με εσάς θα τηρήσουμε τις προεκλογικές μας υποσχέσεις. Και η υπόσχεση ήταν θα πετύχουμε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης. Θα δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας. Θα γίνουμε χώρα φιλική στις επιχειρήσεις” επεσήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Για ένα νομοσχέδιο που χαρακτηρίζεται από “σπατάλη, αδιαφάνεια και ασυδοσία” έκανε λόγο από το ΣΥΡΙΖΑ ο Νίκος Παππάς. “Η δική σας συνταγή έχει όλα τα συστατικά που οδήγησαν την ελληνική οικονομία στην κρίση” επεσήμανε, προσθέτοντας πως οι προωθούμενες ρυθμίσεις κινούνται σε εντελώς λάθος κατεύθυνση. Απευθυνόμενος στην κυβερνητική πλευρά τόνισε “το νομοσχέδιο σας δεν αποτυπώνει κάποιο αναπτυξιακό σχέδιο”.

Παράλληλα αναφέρθηκε σε διατάξεις που αφορούν στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, λέγοντας πως με προωθούμενη ρύθμιση δεν θα υπάρχει υποχρέωση των ιδιοκτητών ΜΜΕ στην υποβολή πόθεν έσχες και κάνοντας λόγο για “πέπλο συγκάλυψης στα χρήματα που θα μπαίνουν στα κανάλια”.

Για το συγκεκριμένο θέμα ο Αδ. Γεωργιάδης άσκησε κριτική στη στάση του ΣΥΡΙΖΑ τα προηγούμενα χρόνια, λέγοντας “ να μας πείτε ποιος είναι ο μέτοχος στην Αυγή” και προσθέτοντας “στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάμε για σχοινί”. Η αναφορά αυτή προκάλεσε αντίδραση από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ με το Β. Αποστόλου να μιλά για προσβολή σε μία ιστορική εφημερίδα.

“Περιμέναμε μια ολοκληρωμένη επενδυτική στρατηγική” επεσήμανε από το Κίνημα Αλλαγής ο Μιχάλης Κατρίνης, αναφέροντας “δυστυχώς απουσιάζει ο συνολικός σχεδιασμός για τα επόμενα χρόνια”. Προσέθεσε δε πως “ο αποσπασματικός χαρακτήρας των διατάξεων φοβάμαι ότι θα δημιουργήσει δυσκολίες στην εφαρμογή τους κυρίως στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις”. Συνέχισε τα βέλη λέγοντας πως στόχος της κυβέρνησης είναι μια χώρα φθηνής εργασίας, ασκώντας έντονη κριτική στις ρυθμίσεις για τις συλλογικές συμβάσεις. Παράλληλα επεσήμανε πως το Κίνημα Αλλαγής θα καταψηφίσει επί της αρχής

Από το ΚΚΕ ο Νίκος Καραθανασόπουλος εξαπέλυσε πυρά σε διατάξεις που αφορούν στα εργασιακά, μιλώντας για ασφυκτικό έλεγχο στα συνδικάτα αλλά και για απόπειρα κατεδάφισης των συλλογικών συμβάσεων.

Related posts

Αδ. Γεωργιάδης: Δεν πρέπει να αφήσουμε την θετική αυτή συγκυρία να πάει χαμένη

money

Ηλεκτρονικά η χορήγηση κλειδάριθμου από την Εφορία

money

Χωρίς ρεύμα Ανδρος και Τήνος λόγω βλάβης

money

Οι καυτές πατάτες του νέου περιβαλλοντικού νομοσχεδίου

money

Μειωμένα τα έσοδα στα χιονοδρομικά κέντρα

money

Ελληνική συμμετοχή στην Διεθνή Έκθεση Οίνου της Σαγκάης

money