Image default
ECONOMY

Οι δεσμεύσεις Σταϊκούρα στους επενδυτές του Λονδίνου

Το μήνυμα «ελάτε να επενδύσετε στην Ελλάδα» εξέπεμψε ο υπουργός Οικονομικών στο πλαίσιο του Roadshow το οποίο πραγματοποιείται στο Λονδίνο, με το επενδυτικό ενδιαφέρον να καταγράφετε υψηλό με στόχευση, μάλιστα, σε συγκεκριμένα περιουσιακά στοιχεία του δημοσίου.

Αρκετοί επενδυτές, όπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες προσέγγισαν τον υπουργό Οικονομικών κάνοντάς του ερωτήσεις για συγκεκριμένα στοιχεία του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων με έμφαση στα ΕΛΠΕ ενώ ο Χρήστος Σταϊκούρας έκανε στην ομιλία του ειδική αναφορά στα δύο εν εξελίξει μεγάλα project του Ελληνικού και της πώλησης του πακέτου μετοχών του Ελ. Βενιζέλος.

Από τις 5 το απόγευμα ώρα Ελλάδας ήταν σε εξέλιξη ένα πυκνό πρόγραμμα κατ’ ιδίαν ενημερωτικών συναντήσεων με εκπροσώπους funds και επενδυτικών σχημάτων, με τον κατάλογο των συμμετεχόντων μάλιστα να διευρύνεται από τους 60 στους 72. Οι συναντήσεις θα συνεχιστούν και αύριο καθώς κάθε μισή ώρα ο υπουργός Οικονομικών έχει προγραμματιστεί να συναντάται με ομάδες 5 έως 15 στελεχών.

Νωρίτερα σήμερα, ο υπουργός Οικονομικών στην ομιλία του έδωσε ισχυρές διαβεβαιώσεις στην επενδυτική κοινότητα για γρήγορη και αποτελεσματική υλοποίηση του κυβερνητικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας.

Στη λίστα των άμεσων προτεραιοτήτων του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός είναι η διαφύλαξη της δημοσιονομικής σταθερότητας, η άμεση ενεργοποίηση του APS για τις τιτλοποιήσεις κόκκινων τραπεζικών δανείων με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου, η ενίσχυση της ρευστότητας στην οικονομία με ξεμπλοκάρισμα των πληρωμών ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του δημοσίου, η επιτάχυνση της υλοποίησης του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων, η υλοποίηση διαρθρωτικών αλλαγών με «όχημα» το αναπτυξιακό νομοσχέδιο αλλά και το νέο φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο ακολουθεί και η ολοκλήρωση της διαδικασίας πρόωρης αποπληρωμής του ακριβού δανείου του ΔΝΤ.

Αναφορικά με τα μέτρα τα οποία ήδη πιστώνονται στο κυβερνητικό αποτέλεσμα των πρώτων τριών μηνών διακυβέρνησης, ο υπουργός Οικονομικών έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην πλήρη άρση των capital controls, την εκκίνηση της διαδικασίας πρόωρης αποπληρωμής των ακριβών δανείων του ΔΝΤ, στην εκτέλεση του προϋπολογισμού, αλλά και την αντιστροφή πολιτικών στην αγορά εργασίας που είχαν καθιερωθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Διαβεβαιώνοντας ότι οι στόχοι πρωτογενούς πλεονάσματος τόσο φέτος, όσο και του χρόνου θα τηρηθούν στο ακέραιο ανέφερε ότι ο έξτρα δημοσιονομικός χώρος που θα προκύψει θα επιτρέψει την εφαρμογή περαιτέρω μειώσεων φόρων το επόμενο έτος, σύμφωνα με όσα έχει εξαγγείλει ο Πρωθυπουργός στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Η ομιλία του υπουργού Οικονομικών γινόταν την ώρα που οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων κατέγραφαν ένα ακόμα ιστορικό χαμηλό στη ζώνη του 1,37% , με τον Χρήστο Σταϊκούρα να αναδεικνύει τη σημασία της δραστικής μείωσης του κόστους δανεισμού του ελληνικού δημοσίου.

Related posts

Στην Hines το ακίνητο του πρώην πολυκινηματογράφου Odeon

money

Τσακαλώτος: Επιστροφή στη κανονικότητα η τροπολογία για την προστασία πρώτης κατοικίας

money

Αυγουστιάτικες ανατροπές στην αγορά εργασίας

money

Δημοπρασία 6μηνων εντόκων στις 2 Οκτωβρίου

money

Έγιναν 124.664 αιτήσεις για το επίδομα παιδιού σε λιγότερες από 24 ώρες

money

Αναμένεται κύμα φυγής φαρμάκων από την αγορά

money