Image default
BUSINESS

Ξεχωριστές θυγατρικές για τεχνικές υπηρεσίες, call centers και καταστήματα εξετάζει ο ΟΤΕ 

Τρεις θυγατρικές εξετάζει να ιδρύσει ο ΟΤΕ, όπως υποστηρίζει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Μιχάλης Τσαμάζ στην επιστολή προς το προσωπικό. Ο κ. Τσαμάζ, αφού εξηγεί πως δεν έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις για την αναδιοργάνωση του ομίλου, αναφέρει πως «μελετάμε το ενδεχόμενο οι δραστηριότητες που σχετίζονται με την εξυπηρέτηση και την επαφή με τον πελάτη (τεχνικοί πεδίου, call centers, καταστήματα) να λειτουργήσουν ως 100% θυγατρικές εταιρείες». Προσθέτει πως «η δημιουργία θυγατρικών δεν είναι κάτι καινούργιο για εμάς. Τα τελευταία 25 χρόνια, δραστηριότητες της εταιρείας αυτονομούνται ως θυγατρικές ή ενσωματώνονται στον ΟΤΕ, ανάλογα με τις ανάγκες και τις συνθήκες της αγοράς. COSMOTE και OTEGlobe είναι τα καλύτερα παραδείγματα».

Κατά τον κ Τσαμάζ, οι τομείς που θα λειτουργήσουν ως ξεχωριστές θυγατρικές «κερδίζουν μεγαλύτερη ευελιξία, ανεξαρτησία και αυτονομία εντός του Ομίλου ΟΤΕ, μπορούν να επικεντρωθούν στο αντικείμενό τους και στις ανάγκες της συγκεκριμένης αγοράς τους, εστιάζοντας στην καλύτερη εξυπηρέτηση του πελάτη, έχουν τη δυνατότητα να εξελιχθούν με βάση τις ιδιαίτερες και ξεχωριστές ανάγκες τους, και όχι ως ένα κομμάτι μίας μεγάλης, πολυεπίπεδης και δυσκίνητης δομής». Επίσης, «μπορούν να αναπτύξουν και να προσφέρουν νέες υπηρεσίες ανταποκρινόμενες στις ανάγκες των πελατών όπως αυτές διαμορφώνονται από την εξέλιξη της τεχνολογίας», ενώ «έχουν την ευκαιρία να αναζητήσουν τρόπους και δυνατότητες ανάπτυξης των δραστηριοτήτων τους, να πωλούν τις υπηρεσίες τους σε τρίτους, φέρνοντας έσοδα στον Όμιλο. Έτσι, συμβάλλουν στη μείωση του λειτουργικού κόστους της κύριας δραστηριότητας της εταιρείας, ενώ ταυτόχρονα εξασφαλίζονται θέσεις εργασίας».

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην επιστολή Τσαμάζ προς το προσωπικό, εξετάζονται τα εξής:

∙ Οι τεχνικοί πεδίου, «η ομάδα με την καλύτερη εκπαίδευση και τη μεγαλύτερη τεχνογνωσία στη χώρα, να  λειτουργήσουν σε 100% αυτόνομη θυγατρική. Μέσα από συνεχή εκπαίδευση σε νέες τεχνολογίες, εκτός από τις ανάγκες του Ομίλου θα διεκδικήσουν και μερίδιο από τις ανάγκες της ευρύτερης αγοράς, πχ για υπηρεσίες smart home.  Στόχος είναι η ομάδα να μεγαλώσει και να δημιουργήσει νέες προοπτικές ανάπτυξης μέσα από την προσφορά ολοκληρωμένων υπηρεσιών προς τον πελάτη».

∙ Όλες οι ομάδες που παρέχουν υπηρεσίες call centers, «που αυτή τη στιγμή είναι μοιρασμένες σε διαφορετικές εταιρείες του Ομίλου, να συγκεντρωθούν στην 100% θυγατρική μας, COSMOTE evalue, τη μεγαλύτερη εταιρεία contact center στη χώρα. Η COSMOTE evalue αποτελεί ένα ιδιαίτερα  επιτυχημένο παράδειγμα νέων πηγών εσόδων για τον Όμιλο, καθώς ήδη παρέχει υπηρεσίες εξυπηρέτησης και σε άλλες μεγάλες εταιρείες. Στόχος είναι η περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρείας, η αναβάθμιση των υπηρεσιών και η αύξηση των πελατών στους οποίους παρέχουμε υπηρεσίες τηλεφωνικής εξυπηρέτησης».

∙ Τα καταστήματα του Ομίλου ΟΤΕ «να λειτουργήσουν ως ξεχωριστή 100% θυγατρική μας. Θα δώσουμε έτσι τη δυνατότητα στις δύο αλυσίδες καταστημάτων μας, την COSMOTE και την ΓΕΡΜΑΝΟΣ, να κινούνται με ακόμη περισσότερη ευελιξία και ταχύτητα στα πρότυπα του μετασχηματισμού που γίνεται διεθνώς στις αγορές λιανικής. Έτσι, οι υψηλού επιπέδου υπηρεσίες που παρέχουν σήμερα θα συνεχίσουν να εξελίσσονται διαρκώς και να συνάδουν με τις μεταβαλλόμενες ανάγκες του πελάτη».

Κατά τον κ. Τσαμάζ, «οι αλλαγές αυτές θα επιτρέψουν στους τεχνικούς πεδίου, τα call centers, τα καταστήματα και όλους όσοι έχουν την άμεση επαφή με τον πελάτη, να ανταποκρίνονται ταχύτερα και καλύτερα στις ανάγκες του πελάτη, όπως επιτάσσει η νέα ψηφιακή εποχή. Επίσης, θα δώσουν τη δυνατότητα στην εταιρεία να προσλάβει και να αναπτύξει εργαζομένους σε σημαντικές ειδικότητες της νέας εποχής όπως Data Science, Digital Marketing, Software Developers κλπ Παρόμοια και οι κεντρικές /διοικητικές υπηρεσίες θα μπορούν να λειτουργούν πιο ευέλικτα και αποτελεσματικά».

Related posts

Τα κρίσιμα μέτωπα ΕΤΕ σε ΛΕΠΕΤΕ και Εθνικής Ασφαλιστικής

money

Folli Follie: Τα «μαργαριτάρια» που εντόπισε η PwC

money

Νέα υπηρεσία Asset Tracker από την Cosmote

money

Απόλυτα ψηφιακή η Interamerican για τους ασφαλισμένους και τα δίκτυα πωλήσεων

money

Eurobank: Αναμένεται βελτιωμένη προσφορά από Pimco

money

Νέο πρόγραμμα επιβράβευσης οδηγών ταξί στην Αθήνα από την Uber

money