Image default
BUSINESS

Μάρμαρα Παυλίδη: Επενδύσεις σε δύο μέτωπα

Μπαράζ επενδύσεων τόσο στον τομέα του μαρμάρου, όσο και στο μέτωπο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας δρομολογεί η Μάρμαρα-Γρανίτες Παυλίδης, η οποία μετά τις ισχυρές οικονομικές επιδόσεις του 2018, αναμένει φέτος μια ακόμη θετική χρονιά.

Ειδικότερα, ο Όμιλος σημείωσε το 2018 κύκλος εργασιών 120 εκατ. ευρώ με EBITDA 70 εκατ. ευρώ, (έναντι 107 εκ. και 60,5 εκ. ευρώ, αντίστοιχα) και σύμφωνα με τον Χριστόφορο Παυλίδη CEO του Ομίλου «αναμένουμε ότι το 2019 θα αποτελέσει άλλη μία επιτυχημένη χρονιά η οποία θα κλείσει με θετικό πρόσημο. Αναφορικά με τις διεθνείς συγκυρίες εκτιμούμε ότι θα παίξουν κομβικό ρόλο στον χώρο των αγορών και ειδικότερα στον κλάδο του μαρμάρου για το επιχειρηματικό έτος του 2019 και του 2020. Ταυτόχρονα το παγκόσμιο οικονομικό κλίμα λόγω του εμπορικού πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας επηρεάζει σαφώς τις αποφάσεις των επενδυτών στους δυο σημαντικούς προορισμούς των προϊόντων μας, αν και πιστεύουμε πως σύντομα θα επέλθει επίλυση. Βέβαια, η εταιρεία μας, προχωρά σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ακολουθώντας συγκεκριμένη στρατηγική, λαμβάνοντας υπόψιν τις υφιστάμενες πολιτικές και οικονομικές συνθήκες, προκειμένου οι εξωγενείς παράγοντες να ασκήσουν την ελάχιστη δυνατή επιρροή στο έργο μας».

Παράλληλα, η Μάρμαρα-Γρανίτες Παυλίδης δρομολογεί σειρά επενδύσεων σε δύο μέτωπα. Έτσι, ο κ. Παυλίδης αναφέρεται:

• Σε επενδύσεις ύψους 24 εκατ. ευρώ για την επόμενη διετία τόσο σε μηχανήματα έργου και εξόρυξης, όσο και σε εξοπλισμό επεξεργασίας μαρμάρου, με παράλληλη έμφαση σε έρευνες νέων κοιτασμάτων στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και στην αξιοποίηση ευκαιριών για σύναψη στρατηγικών συνεργασιών.

• Στο μέτωπο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, όπου πέρα από την εν λειτουργία εγκατεστημένη ισχύς σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας 21 MW, ταχύτατα προχωρούν οι διαδικασίες εγκατάστασης νέων αιολικών πάρκων στο νομό Σερρών εγκατεστημένης ισχύος 40 MW στην περιοχή του Δήμου Συντικής, όπου η δαπάνη υπολογίζεται να ανέλθει σε 50 εκατ. ευρώ.

Επιπρόσθετα, ο κ. Παυλίδης εκφράζει την ικανοποίησή τους για την απόκτηση της πλειοψηφίας των μετοχών της εισηγμένης Mermeren Kombinat: «Αναμφισβήτητα, η σημαντική επένδυση της εξαγοράς της Mermeren έχει αρχίσει να αποδίδει τα αναμενόμενα αποτελέσματα, αλλά πέρα από τα αριθμητικά δεδομένα, που κρίνονται παραπάνω από ικανοποιητικά από την μέχρι σήμερα πορεία της, θεωρώ ότι η ελληνική παρουσία σε μια σημαντική πλουτοπαραγωγική πηγή της γειτονικής χώρας, σε συνδυασμό με την επενδυτική μας στρατηγική καθώς και την επίδειξη καλών πρακτικών λειτουργίας και σεβασμού στην τοπική κοινωνία, αναβαθμίζει την εικόνα της χώρας μας ως διεθνούς επενδυτή».

Τέλος, ο κ. Παυλίδης αναφέρεται ενδεικτικά σε μια σειρά πολύ σημαντικών έργων που έχει αναλάβει η ελληνική εταιρεία στο εξωτερικό:

«Είναι γεγονός ότι η ταυτότητα των μαρμάρων της Παυλίδης υπάρχει σε πληθώρα έργων ανά τον κόσμο τα οποία κοσμούν από κτίρια γραφείων, κατοικιών, ξενοδοχείων, έργα υποδομών (metro), μέχρι μνημειώδη, εμβληματικά και κυβερνητικά έργα. Ο κατάλογος πλέον είναι αρκετά διευρυμένος για να αναφερθώ στο καθένα από αυτά. Μπορούμε όμως να αναφέρουμε ότι πρόσφατα ολοκληρώσαμε τις παραδόσεις για τα διαμερίσματα του υψηλότερου ουρανοξύστη της Νέας Υόρκης στο Central Park Tower στο Billionaires Row του Manhattan, το οποίο έχει ύψος περίπου 475 μέτρα ξεπερνώντας το κτίριο 432 Park Avenue με ύψος 396 μέτρων, στο οποίο επίσης έχουν χρησιμοποιηθεί λευκά μάρμαρα ARISTON για επενδύσεις στους εσωτερικούς χώρους.

Ιδιαίτερα εντυπωσιακά δεσπόζουν στο Manhattan τα κτίρια 106 Leroy και το 111 Murray στην Tribeca. Ταυτόχρονα έχουμε αναλάβει τη συνεχή προμήθεια με Λευκό Μάρμαρο SIVEC για τα νέα αλλά και για τα ανακαινιζόμενα καταστήματα του οίκου Chanel σε Manhattan, Beverly Hills, Chicago, Seoul, για τα γραφεία της Huawei στην Κίνα, για το ξενοδοχείο Four Seasons στην Bangkok, καθώς και για κάποια ιδιαίτερα έργα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Ενώ πρόσφατα ολοκληρώθηκαν στην Σιγκαπούρη το Reflection Tower και το South Beach Tower».

Related posts

Μπουτάρης: Μετατροπή ανώνυμων μετοχών σε ονομαστικές

money

Νέος επικεφαλής στη ΔΕΗ ο Γιώργος Στάσσης

money

Εθελοντική αιμοδοσία από τους εργαζόμενους της Ευρωπαϊκής Πίστης

money

Νέους εργαζόμενους αναζητά η Wind

money

Στους φιναλίστ των World Retail Awards το Public

money

Μυτιληναίος: Τέταρτη περίοδος εκτοκισμού ομολογιακού

money