Image default
POLITICS

«Αυτές οι επιθέσεις δεν μας φοβίζουν»

Την καταδίκη της για την επίθεση με πέτρες στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στις Σέρρες εξέφρασε με δηλώσεις της η βουλευτής του κόμματος στον νομό, Αφροδίτη Σταμπουλή, για την επίθεση με πέτρες στα κλειστά γραφεία του κόμματος. Όπως τόνισε μέσω του ραδιοφωνικού σταθμού του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «αυτές οι επιθέσεις δεν μας φοβίζουν», ωστόσο πρόσθεσε πως θα μπορούσε να χτυπήσει κάποιος άνθρωπος, καθώς «δεν είναι τρικάκια και μπογιές».

«Αυτές οι επιθέσεις δε μας φοβίζουν, φυσικά και πρέπει να καταδικαστούν και να απομονωθούν από όλο τον πολιτικό κόσμο. Δεν είναι τρικάκια και μπογιές, ας πούμε, μια κίνηση που μπορεί να είναι ενοχλητική, αλλά δεν θέτει κανέναν σε κίνδυνο, εδώ αν υπήρχε άνθρωπος μέσα στα γραφεία εκείνη την ώρα, μπορούσε να τραυματιστεί. Είναι άλλου επιπέδου επιθετική ενέργεια», είπε η κ. Σταμπουλή.

Η βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ περιέγραψε την εικόνα των γραφείων, μέσα στα οποία βρέθηκαν πέτρες, οι οποίες διέτρησαν τα τζάμια στις μπαλκονόπορτες και στους δύο χώρους των γραφείων. «Η συνεργάτρια που ήρθε να ανοίξει σήμερα το πρωί, βρήκε το τζάμι να το έχει τρυπήσει η πέτρα και στο ένα γραφείο, το μικρό, που χρησιμοποιώ περισσότερο εγώ και στο διπλανό, το μεγαλύτερο, που χρησιμοποιούμε για τη νομαρχιακή και μεγαλύτερες συζητήσεις, συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Και στις δύο μπαλκονόπορτες έχει γίνει επίθεση με πέτρα, η οποία διαπέρασε το τζάμι και βρέθηκε μέσα στο χώρο των γραφείων και στη μία περίπτωση και στην άλλη. Δεδομένου, ότι τα γραφεία είναι σε όροφο, στον πρώτο όροφο μιας αρκετά κεντρικής οικοδομής, θεωρώ ότι η επίθεση δεν έγινε αυθόρμητα από κάποιον περαστικό, που με το χέρι του πέταξε κάτι, πρέπει να χρησιμοποιήθηκε όργανο, σφεντόνα, δεν ξέρω τι ακριβώς…

Η τρύπα που βλέπω εγώ στο τζάμι είναι μεγαλύτερη από μήλο, σε μέγεθος κυδωνιού, αυτή την άνοιξε μια πέτρα ανάλογου μεγέθους, πιθανόν λίγο μικρότερη και πάντως όχι πάρα πολύ μικρή. Δεν είναι χαλίκι δηλαδή…».

Η συνεργάτιδα της βουλευτού αντίκρισε το πρωί, ανοίγοντας τα γραφεία, τα σπασμένα τζάμια και τις πέτρες μέσα στον χώρο, αλλά και κάποιες στο μπαλκόνι, οι οποίες δεν είχαν διαπεράσει τις τζαμαρίες και στη συνέχεια κλήθηκε στον χώρο και η Αστυνομία. Η κ. Σταμπουλή δεν ήταν σε θέση να διαβεβαιώσει πότε ακριβώς έγινε η επίθεση, καθώς τα γραφεία ήταν κλειστά κατά τη διάρκεια των γιορτών.

«Το μυαλό μας πάει στους γνωστούς κύκλους, οι οποίοι θεωρούν ότι έτσι επιλύονται τα πολιτικά ζητήματα και οι όποιες πολιτικές διαφωνίες που μπορεί να έχουν. Σε κηρύγματα μίσους περί “προδοτών” περί “προδομένης” Μακεδονίας, που πρέπει να πληρώσουν αυτοί που την “πρόδωσαν”…

Αυτό το μοτίβο δεν έπαψε ποτέ να διακινείται, μπορεί να μην είναι έντονο και να είναι πια περιορισμένο σε πολύ στενούς κύκλους, αλλά υπαρκτούς. Μπορεί να κάνουν κάτι τέτοιο αυτοί οι άνθρωποι», σημείωσε η βουλευτής Σερρών.

Τέλος, αναφερόμενη στην επίθεση, επισήμανε: «Φυσικά και δε μας φοβίζει. Φυσικά και η προστασία μας είναι ο δημοκρατικός κόσμος, ο οποίος όλο και πιο πολύ καταλαβαίνει τις προσπάθειες της κυβέρνησης να έχει καλύτερη διαβίωση, καλύτερη καθημερινότητα, κάθε κάτοικος αυτής της χώρας και αυτή είναι και η προστασία μας. Η απομόνωση αυτών των ενεργειών, ακριβώς, χάρη στους δημοκρατικούς πολίτες που θεωρούμε ότι υπερτερούν συντριπτικά στην κοινωνία γύρω μας».

Related posts

Σταϊκούρας: Είμαστε σε ένα άτυπο τέταρτο μνημόνιο

money

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Οι υποψήφιοι που «σταύρωσε» περισσότερο ο κόσμος

money

Παναγιωτόπουλος: Ψευδές ότι μειώθηκε ο προϋπολογισμός του ΥΠΕΘΑ

money

Εκλογές 2019: Ομαλά εξελίσσεται μέχρι αυτή την ώρα η ψηφοφορία

money

Μητσοτάκης για Μετρό : Η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται

money

Γερουλάνος: Δεν θα κατευθύνουμε τους ψηφοφόρους μας για τον δεύτερο γύρο

money